Filteri


U ponudi imamo filtere zraka, ulja, goriva, kabine (klime) i hidraulične filtere za mjenjače marki Mann, Unico, Bosch, Filtron, SWAG, FEBI, Japanparts, Nipparts, Hans Pries, Coopers Fiaam, Champion, Starline.

Filteri ulja

Filtri za ulje su u skladu sa zahtjevima proizvođača automobila glede zamjenskih dijelova. Specijalno impregniran filtarski papir s čvorastom impregnacijom, lijepljenjem otpornim na pritisak i ravnomjernim razmacima između nabora zaslužni su za veliku djelotvornu površinu filtra.
Osiguravaju učinkovito čišćenje i dugi životni vijek.

Filteri zraka

Usisni zrak za motor sadrži čestice prašine i prljavštine, često u visokim postocima.
Filtri za zrak od Boscha osiguravaju potpun učinak motora i jamče za funkcionalnu sigurnost pri ekstremnim uvjetima.
Filtri pouzdano pročišćavaju usisani zrak, a otporni su na djelovanje vlage, vrućine, ulja i zračnih udara pri postupku usisa.
Pravovremena zamjena filtra za zrak se isplati!
S novim filtrima za zrak se potrošnja goriva može smanjiti za do 10%.

Filteri goriva

U filtre za goriva se ubrajaju filtri za dovode goriva za motore s rasplinjačom, Jetronic- filtri za motore s ubrizgavanjem benzina i filtri za dizel.
Papir od mikrovlakana sa specijalnom impregnacijom za zaštitu izrazito osjetljivih komponenti za ubrizgavanje u modernim motorima.
Filtarski program individualno prilagođen svakom vozilu.

Filteri unutrašnjeg prostora (filteri kabine)

Svima je poznat sljedeći problem. Ventilator u automobil uvlači sve, čemu nije mjesto u automobilu:
Štetni plinovi poput ozona, dušika, sumpor-dioksida, ugljikovodika te prašina, čađa i pelud neometano dospijevaju u vozilo.
Bosch filtri unutrašnjeg prostora pročišćavaju zrak koji ulazi prije nego dospije u unutrašnjost automobila i brinu se za zdrav, svježi zrak!

Korisne informacije

Ako je filter pun bakterija, nečistoće,i prašine i sl., može uzrokovati razne bolesti, infekcije i alergijske reakcije. Prozorska stakla će se magliti, a raspadanje bakterija i nećistoće proizvoditi će neugodan miris.

Kada zamijeniti filter kabine?

Trebao bi se mijenjati 1-2 puta godišnje, (zima – ljeto), odnosno prema preporukama proizvođača vozila. No najbitnije od svega je da tako čuvate svoje zdravlje i zdravlje ostalih koji se voze u vašem vozilu.